Hur blir det header image 1

Hur blir det

2
Jun 2021

Hur blir det att närma sig vänskap (och näsans vikt)?

Undulaten Bolly Roy är så liten. Hans näbb har blivit för lång. Katterna Zoya, Aslan och Smilla jagar fåglar och stör ekosystemet lite grann. Men Bolly Roy och hans bäste vän jagar fasan. Det är inte bra det heller. Vi pratar om vänskap idag. Och om stolar. Charlotte och hennes familj ska skaffa nya till uteplatsen. Men hur känns dom att sitta på? Vi pratar om att trädgårdslivet är tufft ibland. Men kanske kan koriandern och salladen bli vänner och växa bredvid varandra? Kan de göra slut om vänskapen inte funkar? Det är kanske inte så bra? Gränsen är svår att se. Bättre att glida undan. Häng med oss i vårt samtal! Henrik tar hand om alla lösenord.

1
May 2021

Avsnitt 33: Hur blir det att närma sig tvivel (och Arvingarnas relationsråd)?

hurblirdet_omslagsbilder33.jpgHur blir det med tvivel? Gatan är kall. Jag älskar din t-shirt. Vi pratar om Eurovision. Malta kanske vinner, tror Henrik. Vi pratar om tvivel också. Tvivel på en Gud som knackar på dörren till ett väntrum på en vårdcentral i Värmland. Tvivlet är kanske en del av tron? Dörren stängs inte. Vi får några boktips också. Och vi vet att Arvingarna kommer från Partille.

17
Apr 2021

Avsnitt 32: Hur blir det att närma sig framgång (och att sälja blod)?

Har vi tid att ringa exmannen Klas idag? Jadå, eftersom han har bra röst och födelsedag. Har vi tid för framgång? Kanske. Vi hinner prata om det lite grann. Om att värdera framgången olika. Att göra karriär. Att våga. Att sortera den rena tvätten från den smutsiga. Och hur blir det med resultatet? Om det är omöjligt att se? Om vi planterar ett träd åt någon annan, och inte själva får sitta i dess skugga, är vi framgångsrika då? Eller är det själva meningen med livet? Och vem hoppar högst i familjen?

3
Apr 2021

Avsnitt 31: Hur blir det att närma sig moral (och att det är viktigt att vara ung)?

hurblirdet_omslagsbilder31.jpg

Fem timmar ungefär. Sedan upptäckte man vem som sprungit in i tofflan. Den som sprang in, sprang inte ut levande. Vi pratar om moral i dagens avsnitt. Om moralens kompasser, som kan se så olika ut. Kan man ändra sin moral, så att den passar bättre ihop med den verklighet man befinner sig i? Det föreslår en psykolog i en frågespalt där en kvinna tröttnat på att springa på frun till älskaren. Och hur går vår lagstiftning ihop med förlåtelsen och det stora paketet känslor?

20
Mar 2021

Avsnitt 30: Hur blir det att närma sig lycka (och att allt passar med citron)?

hurblirdet_omslagsbilder30.jpg

Några hade gått före. Man skulle grilla korv. Var det höger eller rakt fram? Vem visste? Det blev många steg på stegräknaren när Charlotte var på utflykt. Och katten Zoya fyllde år! Hon blev uppvaktad av hela familjen Westbacke både på morgonen och kvällen. Hur vore det att vara Henrik en hel dag? Behöver man koka åvattnet till fromagen? Blir tomheten större i takt med ytan som breder ut sig? Kan man välja lycka? Finns den i syntetisk och naturlig form? Kan man upptäcka den lite här och där? Följ med oss i vårt samtal och våra frågor!

7
Mar 2021

Avsnitt 29: Hur blir det att närma sig vuxlighet (och barn som får barn)?

hurblirdet_omslagsbilder29.jpg

Charlotte ger er historien om Hej vilt. Vi hoppas ni ska komma ihåg den länge. Och att den kan få glädja er omgivning också. Vi pratar om vuxlighet. Att vara vuxen. Räknas den med ett skämtsamt lynne som vuxen även vid nittio års ålder? Henrik nådde sin verkliga ålder vid 43. Ulrika varvat mycket med sin fågelmatare. Musen hängde i kattens skägg! Kram, puss, hej.

19
Feb 2021

Avsnitt 28: Hur blir det att närma sig konflikter (och giraffer)?

hurblirdet_omslagsbilder28.jpg

Hur blir det med konflikter? Peruk, lösnäsa och konflikthantering. Det är mitt ansvar att alla har det bra. Annars kan jag ställas till svars, bli funnen skyldig och hamna utanför. Kan jag bryta kedjan från början, genom att göra mig värdelös? Vi pratar om den stora rädslan att bli förkastad. Men om jag ser mig själv som likvärdig med den andre? Är det möjligt? Och vem zoomar in när giraffen zoomar ut? Vem har klätt den lilla renen på kontorets toalett med ljus och papper? Följ med oss i vårt samtal! Vi hinner prata om så mycket. Och Propavan är inte beroendeframkallande!

30
Jan 2021

Avsnitt 27: Hur blir det att närma sig personligt varumärke (och vem som får finnas)?

hurblirdet_omslagsbilder27.jpg

Lyckan kommer och lyckan stannar. Stannar den på Linkedin? Kommer vi vidare om vi uppehåller oss endast i Lyckans land eller behöver vi andra tillstånd för att utvecklas? Vemodet kanske? Vågar vi vakna en morgon utan ett skutt framför havsutsikten? Det personliga varumärket går i ett durackord. Vem bestämmer vilka som får finnas? En pappa till en ung kvinna med Downs syndrom berättar om dotterns förmåga att leva rakt fram. Att brista ut i moll om det behövs. Henrik blomstrar i klokskap. Charlotte har hittat en Dilleman. Ulrika har hittat en Magnus.

Följ med oss igen, kära ni. Följ med i det personliga varumärket!

16
Jan 2021

Avsnitt 26: Hur blir det att närma sig kreativitet (och korv i lek)?

hurblirdet_omslagsbilder26.jpg

Hur blir det med kreativiteten? Operera in, fälla ut, sälja medicin mot springmask. Träna hjärnan, stretcha hjärnan, svinga korv. Hur ska det gå med kreativiteten? Promenera, ligga still, byta ut? Vad gör Henrik på jobbet? Hur ska Charlotte orka med alla idéer? Läkemedelsverket! Och så något om en reservoarpenna från Madrid. Följ med oss i vårt kreativitetsavsnitt!

3
Jan 2021

Avsnitt 25: Hur blir det att närma sig hjärnan (och talande veterinärer)?

hurblirdet_omslagsbilder25.jpgHur blir det med hjärnan? Ur väskan, ner på gatan, föll datorn. Johan Glans pratade, publiken applåderade, bilens varningsrop hördes inte. Och Charlotte körde in i en vägg i Borås. Dagen blev roligare sedan, när vi spelade in avsnitt 25. Om Hjärnan. Om de basala ganglierna, amygdala och signaler hit och dit. Och så något litet om hur stora hinkar man kan köpa på Clas Ohlson. Och Henriks bilbuksfiskar. Kan man ta med en fisk till veterinären? Har larverna i Partille högre moral än dom i Sjövik? Följ med oss i detta spännande samtal!

Podbean App

Play this podcast on Podbean App